Onze behandelaren adviseren en behandelen cliënten op de plek waar zij wonen. Dat kan zijn in de eerste lijn, in woonvormen of in verpleeghuizen. Jaarlijks behandelen we samen ongeveer 6.000 cliënten. Cliënten met een verstandelijk beperking, ouderen met somatische klachten, psychogeriatrie of gerontopsychiatrie. Cliënten op de geriatrische revalidatie of eerstelijns verblijf.
Anders dan bij detachering gaan wij voor langdurige samenwerkingsverbanden met organisaties waarvoor wij de behandeling volledig of soms gedeeltelijk invullen. Met verschillende organisaties werken we zelfs al meer dan 10 jaar samen. Dat betekent dat je zoveel mogelijk op vaste afdelingen werkt, en met een vast team. Naast cliëntzorg zetten onze behandelaren hun expertise ook in om bij te dragen aan ontwikkelingen en kwaliteitsverbetering bij de zorgorganisaties waar ze werken. In woonvormen en bij zorgorganisaties werken we ook in verschillende samenwerkingsconstructies. Voor cliënten waar de huisarts hoofdbehandelaar blijft bijvoorbeeld en wij de specialistische medische en paramedische behandeling verzorgen.
Maar de meerwaarde van specialistische behandelaren in de langdurige zorg is ook van essentieel belang in de eerste lijn. Daarin is ons aanbod net zo divers als het werkveld. We behandelen cliënten aan huis en houden spreekuur in de huisartspraktijk. Ook hebben we een consultatielijn waarop onze specialisten advies geven aan huisartsen voor de behandeling van ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.
Voorbeeld van samenwerking tussen huisarts als hoofdbehandelaar en:
- specialist ouderengeneeskunde voor de specialistische behandeling
- arts verstandelijk gehandicapten voor de specialistische behandeling
Wil je weten welke doelgroepen en samenwerkingsconstructies we hebben in een specifieke regio? Neem contact op met de regioleider.